Новоназначеният министър на външните работи на Полша Радослав Сикорски, който се изказа

...
Новоназначеният министър на външните работи на Полша Радослав Сикорски, който се изказа
Коментари Харесай

Новият полски външен министър е в Киев

Новоназначеният министър на външните работи на Полша Радослав Сикорски, който се изрече в поддръжка на Украйна, дойде в Киев на първото си посещаване в чужбина, съобщи Агенция Франс Прес.

Посещението е сигнал за обещанията на новото полско държавно управление за поддръжка на Украйна, откакто наскоро се появиха признаци на напрежение при предходната ръководеща партия.

Високопоставен украински държавен чиновник удостовери пътуването, откакто Сикорски разгласява фотография в обществените медии, явно от центъра на Киев, с думите " Първо посещаване в чужбина; Вече на място ".

Полша е един от най-верните съдружници на Украйна след нахлуването на Русия през февруари 2022 година

Но преди полските избори през октомври ръководещата тогава партия " Право и правдивост " лобираше за гласове, като използваше умората от спора.

Правителството се забърка в спор с Украйна по отношение на износа на зърно и беше декларирало, че ще ограничи доставките на оръжие за Киев.

Но новата администрация, ръководена от някогашния ръководител на Европейския съвет Доналд Туск, даде обещание да удвои поддръжката си за Украйна.

Туск даде обещание да позволи продължаващата към този момент месец обсада на границата с Украйна от страна на полските превозвачи, които упорстват за наново въвеждане на ограничавания за украинските си съперници.

Очаква се Сикорски да сложи акцент върху блокадата по време на срещите си с украински публични лица в Киев.

" Целта на диалозите ще бъде да се откри решение на казуса с несъразмерния приток на селскостопански артикули в Европейски Съюз и в частност в Полша ", съобщи полският министър на земеделието Чеслав Шекерски.

По-рано първият посланик на Полша съобщи, че поддръжката за Украйна ще бъде " приоритет " за новата администрация.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР